Söke'de Şiir Yazma Yarışması'nda Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi

12.06.2010 12:20
Mimar Otomotiv’i de bünyesinde bulunduran Yavuz Grup’un sponsorluğunu yaptığı Yeni Söke Gazetesi 3. Şiir Yazma Yarışması’nda Söke Lisesi’nden R. Tuğçe Atar “En çok da Annemi” adlı şiiri ile birinci oldu.

Yeni Söke Gazetesi tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliği ve Yavuz Grup’u oluşturan Mimar Otomotiv, Mimar Sigorta ve Yavuz Kuyumculuğun maddi katkıları ile düzenlenen 3. Şiir Yarışması ödül töreni yapıldı.Ödül törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğdayeken, Müftü Mevlüt Haliloğlu, MHP Söke İlçe Başkanı Metin Mutafoğlu, İncir Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Osman Bilgin, ÇYDD Başkanı ve CHP Belediye Meclis Üyesi Nimet İncedal, MHP Belediye Meclis Üyeleri Oğuz Eryıldız ve Şule Tuntaş, Ticaret Odası Başkanı Süleyman Toyran, Ticaret Borsası Başkanı Bertan Balçık, Söke Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Tülay Sarayköylü, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Belkıs Yavaşoğlu, Hilmi Fırat Anadolu Lisesi Müdürü Kazım Alp, Tariş İncir Kooperatif Başkanı Yusuf Ene, Ekspres Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Kadir Kalaycı, Vakıfbank Müdürü Feyza Çalık, Müdür Yardımcısı Nesibe Aksayım, Denizbank Müdürü, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, MHP Milletvekilleri Ertuğrul Kumcuoğlu ve Recep Taner, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Söylevci Şiir Yazma Yarışması ödül törenine telgrafla katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayan ödül töreninde sunuculuğu Felekşan Fırat İlköğretim Okulu Türkçe öğretmeni Serdar Kaçar yaptı. Açış konuşmasını yapan Şiir Yazma Yarışması organizatörü yazarımız Yaşar Çağbayır; “Şiir Yarışması Törenimize hoş geldiniz. Siz yarışmacı gençlerin ve ailelerinin heyecanlı olduğunu görüyorum. Ancak heyecanın yoğunluğunu ya da derecesini anlamam mümkün değil. Çünkü ben yarışmacı değilim. Öyle ahım şahım yarışmalara da katılmış değilim. Çeşitli yerlere gönderdiğim bir iki inceleme, anı veya öykünün derece aldığı olmuştur. Ama ben onları tam anlamıyla yarışmacı ruhuyla sunmadığım için, bana bir heyecan da katmamıştır, aldığım ödüller. Siz farklısınız sizler isteyerek bilerek yarışmacı oldunuz. Hedefiniz kazanma zaten bugünlerdeki bütün çalışmanız çabanız kazanma üzerine. Sınavdan sınava, dershaneden dershaneye koşturuyorsunuz kazanmak için.

Şimdilik heyecanınızı biraz bastırın ve şu yaşlı öğretmenlerinizin öğretmeni, emekli öğretmen amcanızın sözlerini yalın kulakla dinleyiniz. Önce, şiirlerin kalitesinden başlamak istiyorum. Bundan öncede bizzat tarafımdan yürütülen 2 ayrı yarışma yaptık. Gördüm ki gittikçe şiirlerin özgünlüğü, güzelliği ve özelliği artmakta. Ben bundan büyük sevinç duyuyorum. Gençliği kötüleyenlere, okumuyor, yazmıyor diyenlere karşı çıkıyorum ve hayır, diyorum. Gençlerimiz, okuyor, inceliyor, yazıyor ve yeteneklerini geliştiriyorlar. İşte göstergesi… 95 genç şair karşımızda duruyor. Hem de şiirleri kitaplara, dergilere girecek kadar güzel ve özel.Evet, genç şair kardeşlerim, şiirleriniz mesajlarla dolu. Kimi öznel, kimi tinsel, kimi de nesnel. Kimi uçar, başı havalarda; kimi ayakları yerde. Hatta toplumsallıktan evrenselliğe kadar uzanan ince fikir parçacıkları ile dolu.

Birilerine bazı mesajlar iletmek isteyenler de yok değil. Onların da mesajları o birilerine, sevgililerine ulaşmıştır. Bundan şüpheniz olmasın” dedi.

Şiir Yazma Yarışması 2010 istatistikleri ile ilgilide bilgi veren Yaşar Çağbayır; “Hilmi Fırat Anadolu Lisesi 22, Cumhuriyet Anadolu Lisesi 21, Kız Teknik ve Meslek Lisesi 15, Yavuz Selim Lisesi 11, Söke Lisesi 10, İmam Hatip Lisesi 8, Endüstri Meslek Lisesi 4, Ticaret Meslek Lisesi de 3 öğrenci ile katıldı. 58 kız, 36 erkek katıldı. Yine yarışmaya 40 öğrenci bir şiirle, 17 öğrenci 2 şiirle, 37 öğrenci 3 şiirle katıldı” dedi.

Şiir Yazma Yarışmasına maddi katkı sağlayan Yavuz Gurup Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yavuz da yaptığı konuşmada; “Biz Yavuz Gurup olarak kültürel etkinliklere sponsor olmak istiyoruz. Geçen yılda sponsor olmak istemiştik. Ancak Hasan Hüseyin bey kabul etmedi. Biz bu tür etkinliklere bundan sonra da destek olacağız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında da 23 Nisan etkinlikleri yapmıştık. İnşallah bu etkinliği önümüzdeki yıl kapalı spor salonunda yapacağız. Şiirle benim ilgim yok. Bu tür etkinliklerde olacağız” diyerek önümüzdeki yıl yapılacak şiir yazma yarışmasına da katkı sağlayacağının sözünü vererek, Yeni Söke Gazetesi sahibi Hasan Hüseyin Yavaşoğlu’ndan talepte bulundu.

Daha sonra sonuçlar açıklandı. Mansiyon ödüllerine Hilmi Fırat Anadolu Lisesinden Yiğit Kahraman, Halit Yusuf Göçerden, Fatma Şeker, Ebru Köleli, Cumhuriyet Anadolu Lisesinden Sümeyda Gönül, Rabia Poyraz, Özkan Özenç, Duygu Öncel, Yusuf Toktamışlı, Kız Meslek Lisesinden Gülay Turan, Yavuz Selim Lisesinden Müzeyyen Kısa, Burcu Hercan, Abdullah Yalçın, Söke Lisesinden Eylem Ediz, Anadolu İmam Hatip Lisesinden Lütfi Kaya ve Söke Ticaret Meslek Lisesinden Erol Oskay.

Yarışmada birinciliği Söke Lisesinden Rabise Tuğçe Atar “En çok Annemi” adlı şiirle birinci oldu. Söke Kız Teknik ve Meslek Lisesinden Gamze Erken ‘Aile’ adlı şiiri ile ikinci, Hilmi Fırat Anadolu Lisesinden Ünal Gök ‘Ekmek Üstüne Salça’ adlı şiiri ile üçüncü oldu.Törende ödülleri; İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğdayeken, Şube Müdürü Fevzi Bakır, YeniSöke Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şakir Aksayım, MHP Söke İlçe Başkanı Metin Mutafoğlu, Ticaret Odası Başkanı Süleyman Toyran ve Ticaret Borsası Başkanı Bertan Balçık verdi.

Birinci seçilen eserin sahibi R. Tuğçe Atar'a Yavuz Grup Başkanı Metin Yavuz tarafından 1000 TL, çanta, saat, şapka, kalem hediye edilirken, Tariş İncir Birliği Yönetim Kurulu üyesi Osman Bilgin tarafından Tariş ürünlerinden oluşan bir paket hediye edildi. Gazeteniz YeniSöke de Plaket, Ötüken Türkçe Sözlük, yarışmada yer alan şiirlerden oluşan kitap, teşekkür belgesi ve bir yıllık gazete aboneliği verildi. Gazeteniz YeniSöke dereceye giren öğrencilere gazete aboneliğinin yanısıra Safahat, Kendi Gök Kubbemiz, İstiklal Marşı’nın Tahlili, tüm öğrencilere yarışmada yer alan şiirleri içeren kitap, teşekkür belgesi ve jüri üyelerine plaket verdi.

Yavuz Grup dereceye giren öğrencilere para, saat, çanta ödüllerinin yanı sıra sürpriz yaparak bu hediyelere kalem ve şapka da ekledi. Tariş incir birliği yönetim kurulu üyesi Osman Bilgin de 20 öğrenci ve jüri üyelerine de Tariş ürünlerinden oluşan paketler hediye etti. Çetin Yavuz Jüri üyelerine birer adet kol saati hediye etti.

https://www.aydindenge.com.tr/Anasayfa/haber_detay.asp?haberID=799 (alıntıdır)

 

 

Aydın Denge, 12 Haziran 2010, 12:14 

Geri